Adresa BRNO Starobrněnská 10 / 602 00 Brno - střed

tel Rezervace: +420 736 487 948

Domácí snídaňové menu

Dobrá snídaně je základ úspěšného dne!

Hosté hotelu Brno Royal Ricc mají jedinečnou možnost dopřát si každé ráno přímo královskou snídani, připravenou pouze z domácích surovin. Zaručujeme tak stoprocentní kvalitu pokrmů. Můžou se těšit například na starofrancouzským způsobem připravenou domácí paštiku, sýrovou roládu, terinky a pomazánky. Jedinečnou specialitou naší kuchyně je domácí šunka vyrobena dle originální rodinné receptury. K párkům a opečené slanině Vám doporučujeme ochutnat naše vlastní hořčice – hrubozrnnou s medem, plnotučnou a se zeleným pepřem. Ti, kdo preferují sladkou snídaní, máme připravenou širokou škálu sladkého pečiva, čerstvě upečenou bábovku, bublaninu, muffiny nebo jablečný závin. Snídaňové menu obsahuje také velký výběr ovoce. Snídaně jsou servírované ve formě „švédských stolů“.

Ať už chcete jen v klidu posnídat, nebo odstartovat den obchodní snídani, v hotelu Royal Ricc se o vás královsky postarají.

Snídaně je připravena každý den v prostorách restaurace od 7.00 do 10.00. Za příplatek je možné snídani objednat s donáškou na pokoj. Pro mimo hotelové hosty činí cena snídaně 270,- Kč.

Příprava domácí šunky pro snídani "Royal"

Domácí šunku připravujeme kuřecí, vepřovou nebo kachní. Při výrobě šunky postupujeme podle vlastního rodinného receptu. Šunka obsahuje pouze 100% maso, žádné chemické přídavky ani konzervanty.

Uzený losos

Čerstvé filety norského lososa nakládáme do směsi hrubé mořské soli s třtinovým cukrem. Po nasolení filety potíráme skotskou whisky a udíme studeným kouřem z bukových pilin provoněných tymiánem.

Mortadella Moravia

Delikátní měkký salám připravujeme dle receptury z řeznické knihy vydané v roce 1890. Prosolená vepřová plec a lalok se jemně umele a pak vymíchá s ledem do hladkého prátu ochuceného směsí čtyř druhů koření s vložkou špeku, pistácií a zeleného pepře. Po uvaření se ještě zaudí teplým kouřem.

Domácí uzená slanina

Vepřový bok nakládáme solí, česnekem a hrubě mletým pepřem a po proležení udíme teplým kouřem.